Concertreis 2013

Van 24 t/m 27 april 2013 was het Puttens Mannenkoor op concertreis in Sauerland. Deze reis is georganiseerd ter gelegenheid van het 65-jarig jubileum van het koor.

Na op dinsdag nog een flinke koorrepetitie vertrok de bus woensdag 24 april om 8.30 uur met aan boord de zangers en veel van hun partners. De reis verliep voorspoedig en om ongeveer 13.00 uur zat het gezelschap in het hotel in Siedlinghausen, 10 km van Winterberg, aan de koffie met gebak. Nadat de kamers waren verdeeld, begon ’s middags een uitgebreid programma met een aantal erg leuke excursies. De avonden waren gezellig en werden doorgebracht met een hapje, een drankje, een dansje en veel spelletjes. De sfeer was buitengewoon, leden en partners hebben elkaar op een andere wijze ontmoet en leren kennen. nieuwe contacten zijn ontstaan.

Via internet zijn in 2012 de eerste contacten tot stand gekomen met het“ Vocalensemble Brilon”, dat de hele organisatie van het gezamenlijke concert op zich heeft genomen. Vrijdagmiddag vond de generale repetitie plaats in de prachtige kerk van Siedlinghausen. ’s Avonds was dan het uitstekende concert. Beide koren hebben van elkaar genoten én van de afwisselende blokfluitmuziek. Na een gezellig samenzijn kwam er een einde aan een fijne samenwerking, waarbij het Duitse koor werd uitgenodigd naar Nederland te komen en het Puttens Mannenkoor de organisatie op zich zal nemen. Zaterdag 27 april is het koor gezond en wel weer in Putten aangekomen.

Vrijdag 31 mei is het jubileum gevierd in de Gereformeerde kerk in de Achterstraat. Na ontvangst van genodigden en belangstellenden om 16.00 uur, begon het programma om 17.00 uur met de presentatie van de nieuwe CD én de uitreiking van het 1e exemplaar aan de beschermheer van het koor, burgemeester H. Lambooij. Daarna zong het koor een aantal liederen. Na het officiële deel was er een receptie.